Обявен е литературен конкурс за учащи „Воинската слава на русенци“

Военен клуб – Русе и РСОСЗР Русе – клуб „Родолюбие” към Военен клуб – Русе организират литературен конкурс за учащи на тема: „Воинската слава на русенци“.

Форумът с военно-патриотична тематика се провежда под патронажа на Областния управител на Област Русе – Галин Григоров и е посветен на 130-годишнината от откриването на Военния клуб.

Конкурсът ще бъде проведен онлайн. В него могат да участват ученици и студенти в три възрастови групи: от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас, от 9 до 12 клас и студенти.

Литературните творби трябва да отразяват конкретно историческо събитие или подвиг, свързан с историята на русенските военнослужещи или гражданите на Русе по време на военни действия (например подвига на Райчо Николов, който като юноша преплува Дунава, за да предупреди за предстояща атака, спасяването на Русчук чрез масонския знак и др.). Произведенията, в произволно избран от автора литературен жанр, следва да бъдат не по-дълги от 2 страници формат А4, шрифт Аrial 12.

В края на творбата или на отделен файл със същото заглавие и индекс 1 следва да бъде изписана информация за участника: трите имена, населено място, клуба, в който се обучава, или учебното заведение и класа или курса, в който учи; адрес за кореспонденция (електронен или физически).

Творбите трябва да бъдат изпратени в срок до 22 декември 2020 г. на e-mail: vcr-konkursi@abv.bg.

Победителите ще бъдат обявени на 29 декември 2020 г.

Сподели: