Овладян е малък пожар на депото за отпадъци в Русе, продължават действията по пълното му потушаване

Овладян е малък пожар на депото за отпадъци в Русе, продължават действията по пълното му потушаване

Малко след полунощ на 5 февруари е възникнал пожар на територията на регионалното депо за отпадъци край Русе. В работата по гасенето, минути след избухването на пожара, са се включили специализирани автомобили на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и верижна техника на дружеството, което стопанисва и експлоатира депото – „Берус“ ООД.

Към момента операторът на депото продължава да извършва запръстяване на огнището със собствена техника, като действията по пълното потушаване са затруднени от силния вятър. Очакванията са до няколко часа тлеенето, което продължава на няколко места от терена, да бъде напълно овладяно.

В ранните часове на деня мястото на инцидента е посетено от зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев и директора на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов. За възникването на пожара и действията по потушаването му е уведомен директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова.

Изясняват се причините за възпламеняването на отпадъците, но най-вероятно пожарът е възникнал вследствие на самозапалване.

Сподели: