imoti ruse апартамент диван

Огледало – ето как може да се ползва в интериора на дома

Време за прочитане: 2 мин.

Как да използвате обикновеното огледало в интериора на дома си?

Тази статия дава интересни и практични идеи как се ползва огледало.

Дори ако сте собственик на апартамент с доста малка площ, всичко може да се промени с компетентен подход към подреждането и дизайна на стаята. И не е нужно да поръчвате проект от дизайнер, просто трябва да си купите огледало и за предпочитане – повече от едно…

Може да сложите огледало в спалнята си.

Огледалото може да е на външната повърхност на гардероба. Такова голямо огледало добавя стая към стаята, а самият гардероб изглежда като произведение на съвременното изкуство.
Между другото, вътрешна декорация с отразяващи повърхности може да се направи в малки помещения, създавайки илюзия за пространство и неограничена свобода. Огледалата са особено подходящи за дневните, кабинетите и трапезариите освен в спалнята.

Един добър съвет!

Най-добре е да закачите огледалото на стената, перпендикулярна на прозореца, като преди да сте проучили как ще се отразят от него слънчевите лъчи и дали огледалото няма да създаде ненужно отблясъци. Тази подредба ще добави повече място в стаята.
Преди да закачите огледалото обаче, проверете какво точно ще бъде отразено в него и дали ви харесва.

Дори една малка и тъмна стая може да изглежда по-голяма и по-ярка с огледала.

Огледалата визуално увеличават обема на малки и тесни коридори и стаи в апартамента. Само едно малко огледало в тесен коридор трудно може да се справи със задачата за визуално разширяване на пространството.

Ето защо, в този случай ще ви трябва набор от огледала, проектирани в съответствие с избрания стил. Отразявайки се от няколко огледални повърхности, изкуственото осветление ще създаде усещане за простор дори в стая с много малка площ.

И още….

Огледалата са ефективни асистенти за създаване на уникален интериор за стаи с различни цели. В хола, спалнята, коридора или банята може да заложите на оригиналния декор, който не може да се намери в друга къща!

За да увеличите количеството на светлината в стаята, по-добре е да използвате огледално пано, като го поставите хоризонтално. Широкото хоризонтално огледало, състоящо се от няколко елемента, дава страхотен ефект.

Също така, не забравяйте пропорциите: в малка стая е по-добре да има едно огледало в красива рамка, но да се постави така, че да отразява по-голямата част от стаята.

За тъмните стаи огледалата са божествено решение!

За да има повече светлината в стаята, трябва да поставите самото огледало пред лампи или то да може да отразява полилея. Такава проста техника ще ви позволи да умножите светлината и да направите ситуацията по-оживена. Това правило работи особено добре в стаи, които са от сенчестата страна на къщата.

Лесно е да концентрирате вътрешния фокус върху отраженията: просто играйте с размера на огледалата.

Те могат да бъдат толкова големи, колкото плоча, като се монтират на стената.

Особено интересни такива огледала, ако поставите няколко свещи, колекция от фигурки или растения, пред тях.

И нещо оригинално! Кривите и нарязани огледала са идеални за минималистичен интериор. Те променят пропорциите на стаята и изглеждат като картини. Това е впечатляващо!

Сподели:

Още новини от деня