деян недков

Огледът показа, че ремонтът на пропадането на ул. „Добри Немиров“ е по – сложен и ще наложи затваряне на част от улицата докато тече

Очакват се ремонтни дейности по ул. „Добри Немиров“ във връзка с проект „Изграждане на ВиК – инфраструктура на обособената територия, обслужвана от ВиК ООД – Русе. След приключването им ще бъде възложен ремонт на проблемния участък. Това се посочва в отговор от месец юни 2023 година на тогавашния зам. – кмет по устройство на територията Магдалина Илиева до общинския съветник от групата на местна коалиция „Съюз на демократичните сили“ в ОбС – Русе Деян Недков.

Предвид запълнения график на ОП „Комунални дейности“ в момента не могат да бъдат извършени възстановителните работи на мястото на пропадането по улица „Добри Немиров“ срещу хотел „Космополитън“.

Според отправен от гражданка до г-н Недков сигнал, пропадането датира от близо 4 години, като след обилен порой от юни 2022 година размерите му стават огромни и то обхваща вече част от пътното платно, тротоара, тревната площ и площадката за игра. Трудно преминават възрастни хора, майки с колички и деца. Сигналът е подаден в писмена и видеоформа на 6.12.2022 година, като е регистриран от Община Русе.

Според Недков от репортаж по темата за БНТ на 14.12.2022 година е станало ясно, че кметът се е разпоредил мястото да бъде ремонтирано веднага, което и до сега не се е случило.

По въпроса за това, кой ще носи отговорност, ако има пострадали в резултат на увредена инфраструктура, Магдалина Илиева тогава съобщи, че който пострада може да подаде иск в съда.

Днес общинският съветник отново постави въпроса по време на заседание на ОбС – Русе. Ето какво му отговори кметът на Община Русе Пенчо Милков.


Сподели: