ОД на МВР – Русе бе домакин на традиционната среща между румънски и български пътни полицаи и приятелски футболен мач между представителни отбори от двете държави

ОД на МВР – Русе бе домакин на традиционната среща между румънски и български пътни полицаи и приятелски футболен мач между представителни отбори от двете държави

В духа на традиционното професионално сътрудничество и при спазване на принципа на размененото гостуване, днес ОД на МВР – Русе бе домакин на традиционната среща между румънски и български пътни полицаи и приятелски футболен мач между представителни отбори от двете държави.

Срещата откриха комисар Димитър Вачков, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР – Русе и полицейски квестор Дана Йонуц Богдан, директор на Окръжен инспекторат на полицията в Гюргево. На събитието присъстваха много техни колеги и приятели от двете съседни страни.

Дългогодишно е сътрудничество на ОДМВР – Русе с органите на полицията на Република Румъния и по-конкретно в Регион Гюргево. По линия на безопасността на движението вече над 10 години датира съвместната дейност на представителите на пътна полиция, като смесени полицейски екипи от България и Румъния се сформират през различни периоди от годината – туристически сезони, празнини и почивни дни и т.н., когато се очаква по интензивен трафик от румънски и български граждани. Те контролират спазването на правилата за движение и нормативните изисквания към участниците в него на територията на съответната държава, в двата съседни гранични региона – Русе и Гюргево. Осъществяването на тази съвместна дейност е основана на взаимния позитивен опит и вече традиционни отношения, както и на базата на подписаните през 2010 г. в Гюргево „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния“ .

В дух на колегиалност и приятелска атмосфера, но и с много спортен хъс и енергия, премина днес футболният мач между румънските и българските полицаи. Превърнали се в една добра традиция, тези спортни събития и възможността за неформалното общуване между участниците сплотяват полицейските служители на двете съседни държави и чрез възможностите на спорта развиват в тях редица качества, полезни и в съвместната им полицейската работа.

Приятелската футболната среща се състоя на терена на стадион „Дунав“ в гр. Русе. В крайна сметка тя завърши и с приятелски равен резултат 1:1. 

Сподели: