одмвр русе лого полиция мвр

ОД на МВР – Русе: Изборният ден започна нормално

В Русенска област изборният ден започна в спокойна обстановка. Няма регистрирани сериозни престъпления или нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

ОДМВР-Русе реализира редица мерки за обезпечаване на сигурността, обществения ред и спокойствието на гражданите на територията на региона във връзка с провеждащите се днес избори за членове на Европейския парламент. Охраната на изборните места през изминалата нощ протече нормално, тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК без нарушения. Няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите на територията на областта.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия в Министерството на вътрешните работи – 02/982 22 32 и на e-mailizbor@mvr.bg.

Цялостната дейност по обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния ден и след приключването му се ръководи от Оперативен щаб, създаден със заповед на директора на ОДМВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов. Щабът ще поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на областта и с всички организации, имащи отношение към вота.

Над 350 служители от ОДМВР Русе, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Русе, Жандармерия и Гранична полиция са пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и други дейности, свързани с вота. Те ще осъществяват и охраната на стационарните и мобилни избирателни секции във всички населени места в областта.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Сподели:

Още новини от деня