ОД на МВР - Русе предупреждава за измамници при ремонти в региона

ОД на МВР – Русе предупреждава за измамници при ремонти в региона

Полицията в Русенско предупреждава за зачестили сигнали за измами, свързани с лица, предлагащи ремонтни дейности по покриви и улуци, по-често на възрастни и самотни хора в по-малките населени места. 

През последните два месеца са получени няколко такива сигнала, по които служителите на районните управления при ОДМВР – Русе са започнали работа в хода на образувани преписки и досъдебни производства. По данни на потърпевши, въпросните майстори, предлагат услугите си, като първо обявяват минимална цена на линеен или квадратен метър, като дори настояват да подпишат с клиентите си договор и искат значително капаро. След като клиентът става зависим, цената бързо и драстично скача по време на ремонта,  заради допълнителни дейности и услуги, които в началото са премълчани. После майсторите започват да изнудват гражданите, като ги карат да изтеглят спестяванията си или да продават имоти /ниви/, като същевременно ремонтът е и некачествен. Има и случаи, в които майсторът-фантом изчезва с капарото, други пък започват да бавят работата и така да изнудват клиентите за още средства.

Служителите на МВР съветват гражданите да не се обвързват лековерно с такива фалшиви, непознати и съмнителни майстори и да не подписват такива договори.

При най-малкото съмнение за измама или други нередности могат да се обръщат към органите на реда, както и към другите компетентни институции, имащи отговорности към защитата на правата на потребителите.   

Сподели:

Още новини от деня