ОД на МВР – Русе предупреждава шофьорите за засилен контрол по пътищата от 19 септември

Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. Целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност“ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно.

Операция EDWARD ще се проведе на 19 септември 2018 година. Мотото на операцията за България е „Безопасни мобилни комбинации за живот“. Целта е повече хора да се убедят във възможностите и удобството на използването и на алтернативни варианти за придвижване.

На специалната страница, посветена на EDWARD, активен брояч на деня отчита оставащото време до старта на операцията, който е в 00.00 часа на 19 септември.

На територията на ОДМВР – Русе ще има засилен полицейски контрол. От „Пътна полиция“ отправят апел към всички участници в движението по пътищата да бъдат внимателни!

Сподели: