полиция

ОД на МВР – Русе проведе специализирана операция за противодействие трафика на хора с цел сексуална експлоатация

Специализирана полицейска операция по линия трафик на хора е проведена от ОДМВР – Русе, под надзора на Районна прокуратура – Русе. Действията са осъществени от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специални тактически действия“ и „Разследване“ при областната дирекция на МВР в Русе. 

В хода на акцията в нощта на 19 февруари около 22:00 часа в гр. Русе е задържан мъж на 28 години, който е извършвал набиране на момичета, основно от региона, с цел сексуална експлоатация.

При последвалите действия по разследването са извършени претърсване и изземване в обитавано от 28-годишния жилище в Русе, в стопанисваното от него заведение, намиращо се в централната част на гр. Русе, както и в управлявани от него автомобили. Намерени и иззети са компютърни конфигурации, мобилни комуникатори, документи, имащи отношение към осъществяваната престъпна дейност, наркотични вещества, 47 бойни патрона, както и голяма парична сума в лева и различни други валути.

По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 159а, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор при Районната прокуратура в Русе мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

Работата по изясняването на престъпната дейност продължава под надзора на прокуратурата.

Сподели: