одмвр русе лого полиция мвр

ОД на МВР – Русе разследва насилие над коне

В ОДМВР – Русе бе започната проверка във връзка с публикуван на 15 март клип в интернет платформи и социални мрежи, показващ насилие над коне. Изясняването на случая е започнало, след като полицейски служители са видели, публикуваното в мрежата.
По времето на извършване на деянието, сигнал за случващото се не е подаван нито на тел. 112, нито в подразделенията на ОДМВР – Русе. Възмутени граждани са сигнализирали в МВР, след като са гледали материалите, публикувани в интернет.

Още в петък служители от Първо РУ са извършвали проверки и обходи на посочения адрес и в района, но въпросните лица тогава не са установени. От полицията в Русе бяха предприети всички необходими действия за установяване на това, кога е извършено деянието, участвалите лица, свидетелите на инцидента и т.н. Сигнализирани бяха и компетентните служби към Община – Русе.
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от полицията са установени всички участници в заснетите действия, както и свидетели на случилото се. Събраните материали по проверката ще бъдат докладвани в прокуратурата. Работата по преписката продължава.

Сподели:

Още новини от деня