„ОЗК Арена” е част от организационно-техническата подготовка за произвеждането на изборите за Народно събрание

„ОЗК Арена” е част от организационно-техническата подготовка за произвеждането на изборите за Народно събрание

Време за прочитане: < 1 мин.

Многофункционалната спортна зала „ОЗК Арена” в Русе отново се превръща в основна част от организационно-техническата подготовка за произвеждането на изборите за Народно събрание на 11 юли тази година. Затова се споразумяха областният управител Борислав Българинов и изпълнителният директор на съоръжението Любомир Христов. Целта е да се избегнат опашки при предаването на протоколите от вота и така да се съкрати до минимум времето за тяхната обработка. Ще има възможност и за наблюдение на процеса през цялото време. Освен това се цели и осигуряване на достатъчно голямо пространство и съответно спазване на противоепидемичните мерки. На място ще има възможност и за провеждане на пресконференции.

Залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия от 9 до 12 юли, т.е. до окончателното приключване на всички изборни мероприятия. Предвидено е там да се извърши и отчитането на резултатите в преброителни пунктове на „Информационно обслужване“ АД.

С участието на ангажираните институции е в процес на подготовка детайлна план-схема за движение в залата. Същевременно са  организирани и осъществени срещи включително и такива „на терен“ за запознаване със ситуацията и предприемане на възможните допълнителни мерки, така че да се осигури безпроблемно и адекватно протичане на процеса. Вече са разпределени и функциите между компетентните институции. Българинов заедно с главния секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов и експерти по подготовката и провеждането на изборите се запознаха на място със създадената организация. Беше проведена и симулация на целия процес.

Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР. Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната.

Припомняме, че на 4 април беше създадена подобна организация и Русе бе сред малкото градове в страната, където не се стигна до проблеми, свързани с нормалното протичане на изборния процес.

Сподели:

Още новини от деня