ОИК – Русе указа на кмета да премахне агитационни материали на БНО в града

В ОИК Русе е постъпила жалба с вх. № 185  от 11.10.2019 г. от Емил Милушев, в която се твърди за извършени нарушения на 11.10.2019 г.  на територията на гр. Русе, срещу бар „Жорела“, /до Стадион „Дунав“/ и на кръстовището на ул.“Киев“ и ул. „Рига“ където са поставени агитационни материали в нарушение на чл.183 ал.3 ИК на нерегламентирани места.

Иска се предприемане на необходимите мерки съобразно изборния кодекс.

Комисията констатира, че посочените агитационни материали са поставени на нерегламентирани места, което  е нарушение на по чл.183 ал.3 и освен това не съдържат информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията трябва да заема не по-малко от 10 сто от лицевата площ на агитационния материал, което е нарушение по чл.183 ал.2 ИК.

ОИК – Рус остави без уважение жалбата на Емил Милушев, относно нарушаване правилата за поставяне на агитационни материали в предизборната кампания при произвеждане на местните избори за общински съветници и кметове  на 27 октомври 2019 г. поради неустановен конкретен нарушител.

ОИК уважи жалбата относно искането за премахване на агитационните материали като указа на кмета на община Русе да премахне агитационните материали, неотговарящи на изискванията на чл.183 ал.2 и ал.3 от ИК, от партия «Българско национално обединение», срещу бар „Жорела“, /до Стадион „Дунав“/ и на кръстовището на ул.“Киев“ и ул. „Рига“.

Сподели:

Още новини от деня