ОИЦ - Русе зарадва деца и младежи от социалните услуги с празничен концерт под мотото "Моята европейска Коледа"

ОИЦ – Русе зарадва деца и младежи от социалните услуги с празничен концерт под мотото „Моята европейска Коледа“

Време за прочитане: 2 мин.

Много приятни емоции достави Областният информационен център – Русе на децата и младежите, които ползват социални услуги в община Русе, с празничното събитие, което организира в Пленарна зала вчера под мотото „Моята Европейска Коледа“ в партньорство с общинската дирекция „Здрави и социални дейности“. То беше посветено на предстоящите коледни и новогодишни празници и на социалните проекти, финансирани чрез  европейските фондове.

„Днешният празник е нашият подарък за вас, той е израз на нашата признателност към социална Европа и всички, които са допринесли за тяхната реализация и подобряване на вашия живот“ – каза при откриването управителят на ОИЦ-Русе Камелия Махакян.  А директорът на общинската дирекция „Здравни и социални дейност“ Мариела Личева приветства всички участници и гости от свое име и от името на кмета на Русе Пламен Стоилов.

По време на събитието на екрана в залата бяха показани  15 проекта на Община Русе за близо 13 млн. лева, финансирани от ЕСИФ в периода 2007 – 2018 г., чрез които деца, младежи, лица с различни увреждания, възрастни и други социално изключени хора и семейства са получили възможност за по-добър начин на живот и интеграция.  ОИЦ показа и калейдоскоп от снимки от дейността на социалните услуги с бенефициенти Общината и неправителствения сектор. От Клуба на социалния работник в Русенски университет представиха в презентация как в Европа празнуват Коледа.

В концерта взеха участие изпълнители на песни и танци от клубовете на Общински младежки дом и на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. Водещ на програмата беше актрисата Ралица Константинова. 

На финала на празника пристигна Дядо Коледа, за да зарадва с подаръци всички деца и младежи от социалните услуги, както и участниците в концерта. Даровете бяха подготвени от Областния информационен център, от сдружение „Смело сърце“ и от Младежкия парламент към Общински младежки дом. Членовете на Младежкия парламент месец по-рано организираха чрез социалните мрежи събиране на дарения – играчки, книжки, лакомства, за да подготвят от тях пакети за всички деца и младежи в неравностойно положение. 

Сподели:

Още новини от деня