Зам. - министърът на образованието Таня Михайлова в Русе: Общо 144 учители и 142 ученици в страната са заразени с коронавирус

Около 1,5 процента от учителите в страната са заразени с коронавирус

Около 1,5 процента от учителите в страната към момента са заразени с коронавирус. Това коментира в Русе заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

По думите й системата работи. Има и максимално гъвкав подход при вземането на решения – диференциран и локален, тъй като в различните области ситуацията е различна.

Михайлова коментира, че са отправили препоръка към учителите да използват маски и то с добра защита, а шлемовете да са евентуално допълнение към тях.

„И лекарите, и учителите са хуманитарни професии. Там има и други мотиви, за да работиш в такава професия. Убедена съм, че колегите са изключително отговорни. Казали сме да се разрешава отпуск за колегите, които се притесняват, и тези с ТЕЛК да не се използват за дежурства. В тази динамично развиваща се негативна ситуация трябва да сме максимално отговорни и адекватни с решенията си. Мисля, че това правим“, каза заместник-министърът.

Михайлова коментира, че на училищно ниво може да се реши как да се редува дистанционното с присъственото обучение. Препоръката на министерството е двете форми да се редуват за по две седмици, тъй като присъственото обучение е важно за формиране уменията на учениците.

/Източник – БТА/

Сподели: