съдебна палата русе

Окончателно 2000 лв. глоба за нелицензиран превоз на пътници

 Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдена наложената на Г. А. глоба в размер на 2000 лв. за нелицензиран превоз на пътници, бе потвърдено от по-горната инстанция и влезе в законна сила.

     На 20.12.2020 г. в района на ГКПП „Дунав мост“, служители на „Автомобилна администрация“ извършили проверка на „Мерцедес Спринтер“, управляван от 21-годишния Г. А. В автомобила пътували 4-ма пътници. Единият от тях в писмено обяснение посочил, че заплатил на шофьора 130 евро за превоза до Германия. Въз основа на това контролните органи преценили, че жалбоподателят извършва обществен международен превоз на пътници срещу заплащане без заверено копие на лиценз, за което деяние срещу него бил съставен акт, а впоследствие и наказателно постановление.

     С решение от 28.07.2021 г. Районен съд – Русе е потвърдил наказателното постановление. По повод жалба от Г. А., Административният съд напълно е споделил заключението на Районен съд – Русе за несъмнено извършеното от лицето административно нарушение. И касационната инстанция също е отхвърлила възраженията за процесуални нарушения при издаването на акта и наказателното постановление.

     Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на глоба в размер на 2000 лв. на Г. А., вече е окончателно.

Сподели: