Окръжен съд – Русе организира регионално обучение на тема: "Демонстрация и запознаване с правилата за работа в синя стая. Психологически подход при разпит на деца"

Окръжен съд – Русе организира регионално обучение на тема: „Демонстрация и запознаване с правилата за работа в синя стая. Психологически подход при разпит на деца“

Окръжен съд – Русе организира регионално обучение на тема: „Демонстрация и запознаване с правилата за работа в синя стая. Психологически подход при разпит на деца“.

Обучението е организирано съвместно с Националния институт на правосъдието (НИП) и ще се проведе на 29 април 2024 г., от 13:00 до 17:00 часа, в Мраморната зала на Съдебната палата.

Целта на обучението е да запознае участниците с:

  • Правила за работа в синя стая – специализирано помещение за разпит на деца, жертви на престъпления или свидетели.
  • Психологически подход при разпит на деца – техники за ефективна комуникация с деца, създаване на доверие и събиране на достоверна информация.

За кого е предназначено обучението:

Обучението е насочено към:

Съдии, прокурори, следователи, разследващи полицаи, социални работници, психолози, и други специалисти, работещи с деца.

Как да се регистрирате:

Крайният срок за заявяване на участие е 25 април 2024 г. включително.

Регистрацията става чрез попълване на заявка в системата ИСУПО на следния линк: https://isupo.nij.bg/#/forms/complete?id=1925

Сподели: