съдебна палата русе

Окръжен съд – Русе потвърди ареста на мъж, разследван за кражба

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди като правилен и законосъобразен първоначалния арест, определен миналата седмица от Районен съд – Русе спрямо С. Т. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност на 17.12.2018 г. за това, че на 03.08.2018г в гр.Русе, в условията на повторност, в немаловажни случаи, отнел чужди движими вещи- 1бр мобилен телефон марка „Samsung“, модел „Galaxy S9 plus“, 1бр мъжко портмоне от изкуствена кожа, 3 бр. дебитни карти, лична карта и пари в брой за сумата от 350 лева – всичко на обща стойност 1655 лв., от владението на И. Б., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои-престъпление по чл.195, ал.1, т.7 вр.чл.194, ал.1 НК.

Въззивната инстанция сподели изводите на Районен съд – Русе, според които от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че С. Т. е съпричастен към престъплението, което е с висока степен на обществена опасност и е тежко умишлено по смисъла на закона. Освен това, възстановяването на имуществените вреди на свидетеля И. Б. е станало изключително и само поради намесата на полицейски служител, а не по собствена воля на обвиняемия, а самите парични вещи са на значителна стойност.

Обвиняемият е криминално проявен с множество осъждания, повечето от които за престъпления против собствеността, поради което и настоящият съдебен състав намира, че е налице опасност мъжът да извърши престъпление или да се укрие, за да избегне наказателната репресия спрямо него.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава взетата по отношение на С. Т. мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е окончателно.

Сподели:

Още новини от деня