темида съд дело

Окръжен съд – Русе потвърди задържане под стража на български гражданин, издирван от властите в Полша

Време за прочитане: < 1 мин.

Русенският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Русе за вземане мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 39-годишния Б. А. от гр. Добрич. По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Районен съд – гр.Киелце, Р.Полша през 2016 г., с която се иска лицето да бъде задържано и предадено във връзка с разследване за извършени от него престъпления на територията на Р.Полша – „склоняване към проституция с цел получаване на финансова изгода, получаване на финансова изгода от проституция, извършена от друго  лице, нанасяне на побой и упражняване на принуда върху лице от женски пол, с цел упражняване на контрол над същото“.

Деянията, за които е издадена заповедта, съставляват престъпления от общ характер и по законодателството на Република България.

Съдебният състав като съобрази всички представени доказателства и становища прецени, че искането за задържане на Б. А. е съобразено с изискванията на Закона за екстрадицията, както и че е налице валидна ЕЗА. Окръжен съд – Русе определи мярка за неотклонение задържане под стража, за да бъде гарантирано явяването на лицето в производството по изпълнение на ЕЗА.

Определението подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Сподели:

Още новини от деня