съдебна палата русе

Окръжен съд – Русе потвърди първоначалния арест на трима обвиняеми

Състав на Окръжен съд – Русе разгледа две отделни дела по жалби на обвиняемите срещу взетите спрямо тях от първоинстанционния съд мерки за неотклонение задържане под стража, потвърждавайки ги като правилни и законосъобразни.

Обвиняемите по първото дело – 31-годишният Г. Г. и 27-годишната Й. И. са привлечени към наказателна отговорност за набиране и транспортиране на отделни лица с цел да бъдат използвани за развратни действия, като деянието е извършено чрез обещаване на облаги. Предвиденото в Наказателния кодекс наказание за това престъпление е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от 10000 до 20000 лв.

Срещу жалбоподателя по второто дело – 51-годишният Б. М. са повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, както и закани за убийство, извършени през 2018 г. в условията на опасен рецидив и в срока на предсрочно освобождаване по предходно осъждане. Престъпленията са тежки умишлени и предвидените за тях наказания са лишаване от свобода до шест години.

Въззивната инстанция сподели изводите на Районен съд – Русе, според които от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че и трите лица са извършили престъпленията, в които са обвинени.  Налице е и реална опасност да се укрият или извършат други престъпления. Според окръжните магистрати, съобразявайки тежестта на обвиненията и обществената опасност на деянията и дейците, адекватната мярка за неотклонение по отношение на тях е задържане под стража.

Определенията на Окръжен съд – Русе са окончателни.

Сподели:

Още новини от деня