съдебна палата русе съд прокуратура

Окръжен съд – Русе призна наказание глоба, наложено на български гражданин от румънски съд

Състав на Окръжен съд – Русе призна присъда на съда в гр. Кълъраш, с която Н. С. от гр. Ветово е осъден да плати общо 6000 румънски леи. Българският гражданин е бил признат за виновен за извършено престъпление – ПТП при управление на камион, при което е причинена непредумишлена телесна повреда на водача на  друг автомобил.   

За това деяние му е била наложена глоба в размер на 4000 леи, като е осъден да плати и 2000 леи съдебни разноски. Н. С. е бил лично призован и информиран за съдебния процес, не се е явил и е имал назначен служебен защитник, който е обжалвал присъдата, но тя е била потвърдена от Апелативен съд Букурещ и е влязла в сила на 13.12.2019г.

Производството в Окръжен съд – Русе е образувано след изпратено от Румъния удостоверение за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на Европейския съюз. Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ и призна присъдата, с която българският гражданин е осъден да плати 6000 румънски леи с левова равностойност 2 455,27 лева.

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Сподели:

Още новини от деня