пощенска банка обир

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда дело за кражба от трезор на банков клон

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу извършител на кражба на пари от трезор на банков клон. Обвинението срещу И. П. е за извършена на 27.03.2016 г. кражба от трезор на банков клон в гр. Русе на сумата от 188 385, 52 лева. Престъпление по чл. 196а, вр.чл.195, вр. чл.194 от НК

В трезора е проникнато през сервизно помещение, намиращо се в подземен гараж. Обвиняемият е използвал технически средства, с помощта на които е направил отвор в стената, през който е извадил парите. По делото са извършени технически и ДНК експертизи. Разпитани са 22 свидетели. Издирването на съучастника му продължава в отделно дело.

Обвинението е за кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. За това престъпление се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода и конфискация на част или цялото имущество на виновното лице.

По искане на прокуратурата обвиняемото лице е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и до началото на съдебния процес е преведено от Окръжна прокуратура – Русе в затвора – Белене.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Сподели:

Още новини от деня