съдебна палата русе

Окръжна прокуратура – Русе води разследване във връзка със смъртта на Делян

По повод медийни публикации за настъпилата смърт на Делян Енчев на 14.07.2018 г. в лимана на Пристанищен терминал Русе Запад, Окръжна прокуратура – Русе предоставя следната информация:

По случая има образувано досъдебно производство за престъпление по чл.123 от НК. Сигналът за произшествието е подаден в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе от дежурен служител в Гранична полиция. Дежурен следовател е бил на мястото на произшествието 40 минути по-късно. Извършил е първоначален оглед и са разпитани всички свидетели-очевидци, между които колеги на починалия и рибари намиращи се случайно в района. От работодателя на починалия е изискана и получена наличната документация в оригинал. Изискан и получен е доклад от Д “Инспекция по труда“-Русе, изискан е доклад от централата на Пристанищна инфраструктура- гр. София. Изискани са и са получени записи от видео камерите в района на произшествието и аудио записи на тел.112. Назначени са технически експертизи за възпроизвеждане на тяхното съдържание. Назначена е и съдебно-медицинска експертиза, чието заключение също се очаква.

Конституиран е наследник на пострадалото лице по делото. Предстои анализ на изисканата информация, разпит на свидетели и назначаване на експертизи.

Определен е първоначален срок за разследване от два месеца.

Сподели:

Още новини от деня