съдебна палата русе съд прокуратура

Окръжна прокуратура – Русе задържа за 72 часа обвинен за управление на МПС след употреба на наркотици и за допускане на пътнотранспортно произшествие, при което e причинена смърт

Окръжна прокуратура-Русе уведомява, че се провежда разследване за пътнотранспортно произшествие с едно загинало лице, настъпило на 17.02.2023 г. сутринта в района на хижа „Приста“ край гр. Русе.

С постановление на наблюдаващия прокурор от ОП-Русе водачът на автомобила М.Ш., на 39 години, от село Тръстеник, обл. Русе, е задържан за 72 часа. Обвинен е в управление на МПС след употреба на наркотично вещество, при което е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Н.К., на 40 години, от село Тръстеник, обл. Русе.

На 20.02.2023 г. е внесено искане в Окръжен съд-Русе за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. По делото е извършен оглед на местопроизшествие и на веществени доказателства. Разпитани са свидетели и са назначени експертизи. За престъплението са предвидени наказания лишаване от свобода от 2 до 6 години и лишаване от право да се управлява МПС.

Сподели: