съдебна палата русе

Окръжна прокуратура – Русе изяснява причините за смъртта на жена, чийто син 3 години укривал смъртта й

Окръжна прокуратура – Русе образува досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жената, която към месец май 2015 г. е била на 79 години.

Досъдебното производство е образувано в резултата на разкрит случай на измама на територията на гр. Бяла. 51-годишният А. С. Д. в продължение на 3 години е укривал факта на смъртта на майка си, с цел да получава вместо нея пенсията й. Пред служителите на НОИ и съседите твърдял, че тя се лекува в гр. Русе и по здравословни причини не може да се явява сама да получава парите от пенсията си в брой. При извършена проверка в жилището й след получаването на пенсията за месец април 2018 г. от сина й, полицейските служители отрили останките от трупа на жената в къщата й.

Във връзка с разкритото престъпление, извършителят на деянието е обвинен от Районна прокуратура – Бяла в престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК за получените пари от пенсията, с цел да набави за себе си имотна облага. С постановление на наблюдаващия прокурор от 25.04.2018 г. той е задържан за срок от 72 часа за довеждането му пред съда. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години.

Наред с това в Окръжна прокуратура – Русе е образувано досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жената, която към месец май 2015 г. е била на 79 години. Назначена е съдебномедицинска експертиза на Отделение „Съдебна медицина“ при МБАЛ – Канев гр. Русе.

Разследването по двете дела продължава. Определен е срок от 2 месеца.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"