съдебна палата русе съд прокуратура

Окръжна прокуратура – Русе и Окръжен Следствен отдел – Русе: Апелираме за възстановяване на диалога и взаимодействието между всички власти в държавата

„Прокурорите, следователите и съдебните служители от Окръжна прокуратура – Русе и Окръжен Следствен отдел – Русе изразяват своята загриженост от нарастващото напрежение между институциите в Република България и опитите за нарушаване на принципа на разделение на властите, регламентиран в чл. 8 от Конституцията.

Въвличането на Прокуратурата в политическия живот на страната и опитите за оказване на натиск върху работата ѝ са недопустими. Исканията за оставки на легитимно избрани представители на съдебната власт не може да се основава на недоволство от упражняването на техните конституционни правомощия.

Противното означава прокуратурата да спре своята работа, което е недопустимо. Апелираме за възстановяване на диалога и взаимодействието между всички власти в държавата“, се казва в съобщение от Окръжна прокуратура – Русе и Окръжен Следствен отдел – Русе.

Сподели:

Още новини от деня