съдебна палата русе

Окръжна прокуратура–Русе образува досъдебно производство за настъпила трудова злополука при натоварване на автоцистерна с масла

Окръжна прокуратура–Русе образува досъдебно производство за престъпление по чл. 123 от НК – за настъпила трудова злополука при натоварване на автоцистерна с масла в производствени помещения на търговско дружество в гр. Русе. В резултат на инцидента е настъпила смъртта на служител на дружеството – А.Р. на 49 години.

Разследването е възложено на екип от следователи от ОСлО в Окръжна прокуратура-Русе. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Русе са извършени огледи на местопроизшествието, взети са проби от маслата, с които е извършено зареждането, изискани са всички необходими документи и предстои възлага на експертизи. На мястото на произшествието са присъствали наблюдаващият прокурор и окръжният прокурор на града.

Районът на местопроизшествие е обезопасен. Пожарът е загасен и няма опасност за останалите съоръжения в предприятието. Няма замърсяване на атмосферния въздух над града.

Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Русе.

Сподели: