съдебна палата русе

Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинение и задържа за 72 часа трима за разпространение на наркотици

Три лица са привлечени към наказателна отговорност за извършени престъпления свързани с разпространението на високорискови наркотични вещества и са задържани от Окръжна прокуратура – Русе за срок от 72 часа. По случаят се води досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

На 15.05.2019г., на територията на гр. Русе е проведена специализирана полицейска операция във връзка с противодействие на наркоразпротранението. Проведените действия са под надзора на ОП – Русе. В хода на проведената операция са задържани четири лица. При проведените процесуално-следствени действия, изразяващи се в личен обиск, претърсване и изземване на обитаваните от лицата адреси и ползвани МПС са иззети общо около 140 гр. суха тревна маса, реагирала при тестване с полеви наркотест на марихуана, около 35 гр. амфетамин, 2 гр. метамфетамин, прибори за разфасоване и разтегляне, парични средства в размер на около 6 000 лв. и мобилни комуникатори.

Три лица са привлечени към наказателна отговорност за извършени престъпления свързани с разпространението на високорискови наркотични вещества и са задържани от Окръжна прокуратура – Русе за срок от 72 часа. Предстои да бъдат внесени искания пред Окръжен съд – Русе за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Сподели:

Още новини от деня