съдебна палата русе съд прокуратура

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд обвиняема за причиняване по непредпазливост на смърт на едно лице при пътнотранспортно произшествие

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 50-годишна жена, която при управление на автомобил нарушила правилата за движение по пътищата, допуснала пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост причинила смърта на едно лице – престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Обвинението срещу Т.М. е за това, че на 10.12.2020 г., на кръстовището на първокласен път I-3 и първокласен път І-5, в землището на с. Полско Косово, обл. Русе, управлявала лек автомобил „Сеат Ибиза“, като нарушила правилата за движение по пътищата.  Тя шофирала със скорост около 78,8 км/ч и при приближаването ѝ към кръстовището с път І-5, въпреки наличието на пътни знаци за ограничение на скоростта от 60 и 40 км/ч, не предприела намаляване на скоростта. Обвиняемата не спряла и на знака „Б2 – Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!“, преминала през Т-образното кръстовище, като загубила контрол на управлението, при което автомобилът напуснал пътното платно и се преобърнал извън пътя.  В резултат на  пътнотранспортно произшествие по непредпазливост причинила смъртта на Н.П. – пътуваща в същия автомобил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.       

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Сподели: