съдебна-палата-1

Окръжна прокуратура-Русе предаде на съд двама обвиняеми, допуснали тежко пътнотранспортно произшествие, при което са загинали две деца и две са ранени

Окръжна прокуратура-Русе внесе обвинителен акт в Окръжен съд-Русе за катастрофата между товарен и лек автомобил, настъпила на 28.01.2020 г. по пътя за гр. Сливо поле.

На съд са предадени С. Г. (на 32 години от гр. Сливо поле) и Н. С. (на 41 години от гр. Разград). Произшествието е настъпило при предприета маневра от водача на товарния автомобил за навлизане в платното за движение към гр. Русе и сблъсък в него на лекия автомобил, управляван със скорост от 131 км/ч, при максимално разрешени 90 км/ч. При катастрофата са загинали две деца – Б. Д. и Д. Д. (на 18 и на 17 години) и са причинени средни телесни повреди на други две деца – Д. В. и Е. В. (на 15  и на 17 години), всички пътували в лекия автомобил. Водачите на двата автомобила са обвинени за причиняване на този резултат в условията на независимо съпричиняване. Случаят е квалифициран като особено тежък.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да се управлява МПС.

Очаква се насрочване на разпоредително заседание по делото от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Сподели: