олео протеин астра биоплант

„Олео Протеин“ тества съвременна технология за трайно решаване на проблема с производствените миризми

„Олео Протеин“ ще тества нова въздухоочистителна инсталация на базата на плазмена и плазмокаталитична технология, за да реши окончателно проблема с  миризмата на печен слънчоглед и рапица около предприятието. За тази цел е проведена серия от разговори, измервания и огледи на място с варненска фирма, която се занимава с внедряване и използване на технологични методи за очистване на аромати от въздуха и има реализирани проекти в различни индустриални обекти в страната.

Очаква се през следващата седмица в „Олео Протеин“ да бъде докарана експериментална мобилна инсталация, с която ще се извършват тестовете. Според управителя на фирмата инж. Красен Димитров проблемът с изпускането на неорганизирани аромати ще се реши като производствения въздух преминава през студена плазма. В инсталацията, която ще бъде монтирана в операционната зала, дългите ароматни въглеводородни вериги ще се накъсват и разграждат до крайни компоненти вода и въглероден окис.

Ако тестовете се окажат успешни, действаща инсталация може да бъде проектирана, изработена и внедрена за около 3 месеца.

Сподели: