Олео протеин ще тества система за пречистване на производствен въздух и отпадни води с озон

Олео протеин ще тества система за пречистване на производствен въздух и отпадни води с озон

Пречистване на производствените миризми и отпадни води с озон е предложение, което мениджърският екип на „Олео протеин“ разгледа миналата седмица.

Става въпрос за монтиране на генератори в производствените помещения, които да произвеждат озон на принципа на студената плазма чрез високоволтов ток. Той ще минава през двата комина и скруберите, като достига до тях да 2-3 секунди. При съприкосновение с отработения въздух озонът убива миризмите и гъбичките.След 3 часа той отново се превръща в кислород.

Генераторите за производство на озон са с производителност 1 кг на час. Такива вече са монтирани такива в Биовет (Пещера), предстои това да стане и в завода на компанията в Разград.

Фирмата, която презентира изделията и технологията, използва иновативна технология за пречистване на въздуха и водата с озон. Това е компания, която ползва експертизата на учени с огромен опит и високотехнологична лаборатория за научноизследователска и развойна дейност, като конструира и изгражда съоръжения за пречистване на въздуха, водата и храните от бактерии, вируси, алергени, токсини и миризми.

Озонът е от най-добрите решения за премахването на замърсители, токсични газове и миризми, защото той  окислява /дезинфекцира/ и след това сe саморазгражда до кислород. В продължение на няколко десетилетия озонът е отлична алтернатива за почистване на околната среда, със сигурност по-атрактивен и по-безопасен и от традиционните методи, които използват химикали.

Тя е официален представител за България и Гърция на компания,   член на Европейската асоциация на производителите на системи за Озон с издаден сертификат съгласно изискванията на регламента за биоцидите ЕС 528/2012 /BPR/ от 01.09. 2013 г. Дейността на асоциацията е да регистрира, акредитира и сертифицира производителите на озонови генератори за европейския пазар.

Тестването на устройствата става посредством симулатори, които при физически условия отчитат 100% ефективност и безопасност на произведените системи за озон. Цялостните проучвания за процеса и подобряването на продуктите са завършени чрез лабораторни изследвания.

Другата седмица в „Олео протеин“ ще бъде и друг производител на озонатори. Той е свързан с научните среди в страната и има произведени и инсталирани озонгенератори във фирми в различни градове на България.

Сподели: