Онлайн среща с младите творци Мирая Гешева и Ева Петричева днес

Онлайн среща с младите творци Мирая Гешева и Ева Петричева днес

Пред изрисуваната с графити от художника Георги Белчев тийн зона, в обновения Детски отдел – Библиотечко, се осъществи нашата онлайн среща с две млади единадесетокласнички – писател и художник. Мирая Гешева издаде втората си книга от поредицата „Избраница на съдбата“ със заглавие „Между два свята“. По този повод тя ни гостува заедно със своята съученичка Ева Петричева, която е илюстратор в книгата й. Историята на Елиза, Ерик, Анабел, Атикус и Макензи – герои от първата част „Един почти истински свят“ продължава своето мистериозно приключение в „Между два свята“. Мирая сподели, че са включени и други герои, а сюжетът става още по-интересен във втората част като разкрива загадъчния свят на едно пророчестово.

Русенската писателка сподели, че поредицата ще продължи и с трета част, за която, както тя сама се изрази „я сърбят ръцете да започне да пише“. Идеята на Мирая да включи Ева като илюстратор на книгите си е била още преди две години, но осъществяването на тази замисъл е успяла да се реализира чак сега. Двете момичета споделиха общата си работа върху книгата, партньорството и приятелството по между си, своите сегашни проекти и бъдещи мечти. 

В нашата онлайн среща през платформата Zoom се включиха 18 участници, сред които две от най-четящите деца на Русе – Никол Данева и Моника Станоева, роднини, приятели и познати на Мирая и Ева, както и наши читатели. Всички те имаха възможност да зададат своите въпроси към нашите гости и да получат изчерпателните им отговори.

За сега книгите от поредицата „Избраница на съдбата“ могат да се закупят лично от Мирая. Ако желаете може да я потърсите във Фейсбук. Очакваме втората книга да бъде разпространена и на книжния пазар.

С пожелание за здраве, бъдещи творчески проекти и издадени книги приключи нашата онлайн среща.

Сподели: