съдебна палата русе

Определенията, с които са задържани трима обвиняеми за наркоразпространение, влязоха в сила

Определенията на Окръжен съд – Русе, с които е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на К. С. и А. Ю., са потвърдени от Апелативния съд и вече са в законна сила. Третият обвиняем – К.Ч., не обжалва наложената му мярка.

Според прокуратурата, в периода 06.-07.04.2021 г. тримата обвиняеми са държали без надлежно разрешително различни видове високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Апелативният съд е възприел съображенията на Окръжен съд – Русе и обоснованият извод, че мярката за неотклонение „задържане под стража“ е единствено възможната по отношение на К. С. и А. Ю. Според въззивните магистрати, правилно първоинстанционният съд е отчел, че деянията, за които са привлечени към наказателна отговорност двете лица, са извършени в изпитателния срок на предходни осъждания. Това е показателно, както че наложените им наказания не са оказали целения от закона поправителен и превъзпитателен ефект, така и за наличието на реална опасност от извършване на друго престъпление.  

Определенията на Окръжен съд – Русе, с които е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на К. С., А. Ю. и К. Ч., вече са окончателни.

Сподели: