Определен е терен в Тетово за обезвреждане на странични животински продукти

Определен е терен в Тетово за обезвреждане на странични животински продукти

Определен е терен в с. Тетово за обезвреждане на странични животински продукти, по Наредба № 3 от 27.01.2021 г. за условията и реда за обезвреждане на странични животински продукти и на продукти, получени от тях, извън обектите, регистрирани в областните дирекции по безопасност на храните. Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков и неговия екип през отминаващата седмица в сферата на комуналните дейности.

Измити бяха улиците “Петрохан“, „Рига“,.“Шипка“ и “Лозен планина“,.“Котовск“, „Захари Стоянов“, “Юндола“, „Николаевска“, “Борисова“, бул.“Цар Освободител“, бул.“Липник“, бул.“Мидия-Енос“, бул.“Бозвели“ и бул.“Скобелев“.

Подготвиха се  над 40 000 броя есенни цветя. Изрязани бяха сухи дървета и сухи клони в Парк на младежта и по сигнали на 112. Извърши се косене на сервитути на общински пътища в двете посоки – село Ново село – село Семерджиево – село Бъзън – село Долно Абланово – село Хотанца – село Юделник, в кв. „Средна кула“, ивици с тръстика около язовир „Липник“.

Пепатрирани бяха нови излезли от употреба МПС от „Мегапартс“ ЕООД в изпълнение на договор за сътрудничество.

Почистено е нерегламентирано сметище в местност „Трите гълъба“. Извършено е третиране срещу кърлежи в гр. Русе.

Сподели: