река-дунав-край-батин

Определят с допитване най-интересните теми за туристически турове в Дунавски фестивал на сетивата

Време за прочитане: < 1 мин.

Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ планира провеждането на първия по рода си Дунавски фестивал на сетивата през 2021 г. Събитието ще се проведе в контекста на честванията на Международния ден на река Дунав и ще се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“, като част от проект „Danube Experience – тематични турове и фестивал на сетивата“.

Проектът има за цел да лансира концепция за туризъм на преживяванията в Дунавска България. Пилотното издание на фестивала ще популяризира туристически услуги и продукти в няколко тематични категории: кухня, вино, приключения, култура & история. За да се случи това, Асоциацията ще разработи три тематични туристически тура на сетивата, като ще си сътрудничи с местните общности в дунавските общини и ще се опита да идентифицира уникалните за всяко населено място традиции, кулинария и приключенски преживявания.

Ето защо АДО „Дунав“ инициира проучване, имащо за цел да събере данни относно потенциала за и предлагането на преживявания, които ще направят възможно разработването на концепции за три тематични тура на сетивата „Danube Experience“ („Дунавско преживяване“) – за Северозападен, Северен централен и Североизточен Дунавски регион.

Формата за проучване можете да намерите на следния линк: https://forms.gle/htnA1qFtU8rk8FjWA. Желаещите да участват в анкетата трябва да поставят отметка пред предпочитания/ните отговор/и или да напишат своя отговор на посочените въпроси. Попълването на анкетната карта отнема не повече от 10-15 мин. Срокът за изпращане на попълнената форма е до 30 март 2021 г.

Сподели:

Още новини от деня