ОПУ - Русе готово да посрещне наближаващата зима

ОПУ – Русе готово да посрещне наближаващата зима

Областно пътно управление – Русе има сключен 4 – годишен договор за зимно поддържане на републиканските пътища с консорциум „Пътно поддържане Русе 2014“ , който изтича на 1 декември тази година. Сега са подадени тръжни документи по обявената нова процедура за избор на фирма за поддържане. То йще бъде с нов срок от 5 години. Ако има обжалване по процедурата, то няма да се сключи договор през тази година. В този случай ще се удължи договора на настоящия консорциум за още една година.
Започна подготовката за зимния сезон. АПИ отпусна пари за изкърпване на пътната настилка, изрязване на храсти и дървета, подготвяне на банкети и пр. Започна доставка на материали за зимния сезон.

Понастоящем са заявени 1500 тона сол от пътноподдържащата фирма. Те ще бъдат получени по график. Определени са опорни пунктове, където ще е разположена почистващата техника.

40 машини за зимно поддържане са налични от 94 машини понастоящем. Те са готови за предстоящата зима.

Другите работят на 2 строителни обекта – ремонтът на 15 км. от пътя Русе – Велико Търново, както и по участъка Бяла – Ценово – Караманово. Днес се полага хоризонталната маркировка по републиканския път Русе – Велико Търново. За другия път срокът за завършване е в края на октомври.

Няма дублиране на техника, подчерта Р. Русев – експерт в ОПУ – Русе. Вече е готов планът за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа, който вече е изпратен за съгласуване и одобрение от председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов. Той ще бъде предоставен на заинтересованите организации.

Сподели:

Още новини от деня