Проверка на Община Русе установи наводняване на новоизградена част от бул. "Потсдам"

ОП „Комунални дейности“ – Русе отстрани над 25 опасни инфраструктурни проблеми

Близо 330 тона асфалт са използвани за полагане на настилка и отстраняване на нередности от уличната и тротоарна мрежа през месец май в община Русе. Справката на  Общинско предприятие „Комунални дейности“ за изминалия месец показва, че от над 25 обекта  са отстранени опасни инфраструктурни проблеми.

Със студен асфалт са запълнени дупки по ул. „Потсдам“ и ул. „Трети март“, ул. „Хан Аспарух“, както и дупки на моста между кварталите „Средна кула“ и  „Долапите“.

Асфалтирани са участъци по улиците „Петко Каравелов“, „Ангел Кънчев“, „Киев“, „Будапеща“, „Скопие“, „Димитър Басарбовски“, „Цар Освободител“, „Българска морава“, „Иларион Макариополски“, както и неравности по алеята на бл. „Некрасов“ на ул. „Борисова“. Запълнени с асфалт са дупки в района на ЦЮР 2, в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“, както и по улицата пред бл. „Лебед“ и бл. „Жерав“ в кв. „Здравец изток“. Паркингът пред бл. „Вит“ и бл. „Лом“ е подготвен за асфалтиране, застлан е с камък и е валиран, а пространството пред бл. 30 в кв. „Дружба 3“също е асфалтирано.

Служителите на ОП „Комунални дейности“ са запълвали фуги на пътен възел „Охлюва“, по ул. „Н. Й. Вапцаров, ул. „Васил Левски“, ул. „Пристанищна“, ул. „Димитър  Басарбовски“ и др. Ремонтирани са шахта на ул. „Щип“ и тротоар на ул. „Муткурова“ №36, а по ул. „Иван Ведър“ с турбо машина са запълвали дупки и са ги валирали.

В местността „Нови Халваджи“ е разстлан 89 т. фрезован асфалт .

През изминалия месец е положена над 1640 кв.м  хоризонтална пътна маркировка, изработени са и са монтирани над 100 пътни знака.

Подменени са и осветителни тела в  Русе и малките населени места.

Информация и справка за всички дейности на общинското предприятие може да намерите в сайта на Община Русе.

сн. Архив

Сподели: