Оранжево-черно дуо: есенен дух за Хелоуин

Време за прочитане: 2 мин.

Хелоуин наближава…

Научете как може да организирате тематичен дизайн в дома си за Хелоуин, базиран на цвета на узрелите тикви, падналите листа и мрачното настроение на есента. Тази цветова схема може перфектно да се използва през цялата година, а не само за седмиците преди Хелоуин.

Покажете на какво сте способни!

Повечето хора са склонни да избират неутрални и приглушени тонове за дневната си, но има и по-интересни опции. Прекрасният дует от оранжево и черно дава усещане за бодрост, а пространството става елегантно и жизнено.

Не си мислете, че става дума да декорирате с мотиви с тикви, вампири и фенери и вещици жилището си.

Напротив, оказва се, че само с едни оранжеви възглавници на ъгловия диван в дневната може да се създаде прекрасен акцент на фона на плътни тъмни завеси за студените месеци. Черните елементи придават изтънченост в интериора на всяка спалня.

Най-добрият начин да създадете нещо ново в интериора е да се съсредоточите върху детайлите. Тъй като повечето съвременни домове са организирани в пастелни цветове, то не бива да се стига в крайности. Няколко възглавници, абажур, килим или картина на стената ще свършат работа за трансформацията за Хелоуин.

Дори свещи в оранжево с нотка на портокалова кора правят атмосферата в дома някак зареждаща и приповдигната.

Едно от малкото места в апартамента, където можете да използвате всеки цвят или нюанс, който харесвате, без никакви ограничения е спалнята. Експертите по дизайн смятат, че наличието на изключително спокойни тонове в това помещение не е добра идея: създава монотонна и депресираща атмосфера. Но има един трик, който може да внесе  комфорт и игривост. Например, да се използва оранжево спално бельо. Богатият набор от текстури и цветове оживява спалнята. Подобен ефект има и един оранжев килим на пода в спалнята.

Модерната кухня е област, в която собствениците на жилища и дизайнерите могат успешно да експериментират.

Можете да използвате техниката на контраста черно-оранжево: един закачлив плот с различни детайли в оранжево и черно може да преобрази кухнята. Мандаринови на цвят калъфки за столовете или оранжева покривка за масата – малки неща, но пък как всичко се изменя в скучната кухня. Чинии в оранжево, чашки за кафе в черно – всичко зависи от вашето въображение.

Опитайте се да създадете собствен уют в черно и оранжево в дома си дори и да не сте фенове на Хелоуин.

Сподели:

Още новини от деня