"Оратница" гостува в Макс клуб

„Оратница“ гостува в Макс клуб

На 24 ноември т.г. известният със своите интересни музикални попадения МАКС КЛУБ РУСЕ посрещна ОРАТНИЦА. Това гостуване за пореден път и по най-убедителния начин се вписа в творческото кредо на клуба през вече изминаващите 10 години, в желанието на екипа му да работи и занапред за повишаване на клубната култура в прекрасния ни град!

ОРАТНИЦА е един изключително добре приет от младите русенци музикален проект. При 90 седящи места да чуят изпълненията на групата в клуба в съботната вечер пристигнаха 196 души. Късното време, след 22 часа, не попречи на танцуващите да преживеят нещо невероятно и показа, че българинът не изневерява на българското, стига то да е на световно ниво. А това направи именно групата ОРАТНИЦА в състав: Иван Господинов-Попа /вокали/, Георги Маринов-Хорхе /австралийско диджериду/, Петър Йорданов-Бъни /тъпан и кахон/, Християн Георгиев /кавал, вокали/ и новите две попълнения – младите певици Ася Пинчева и Кристина Карамфилова.

ОРАТНИЦА е стар народен обичай, водещ началото си още от езическите времена. Това е един вид ритуал за прочистване на душата и тялото на човек с огън. Той се извършва и до днес в някои краища на България. Изпълнява се на Сирни заговезни, когато по християнски обичай се иска взаимна прошка. ОРАТНИЦА изпълняват народна музика, отворена към чуждо влияние и често събира меломани. А когато се смесва българският фолклор с елементи от съвременните музикални стилове, става нещо великобългарско!

ОРАТНИЦА ще представи в най-скоро време третия си музикален албум – „Алтер етно“. Събитие, което се очаква трепетно с най-голям интерес от хилядите фенове…

Сподели: