Graffiti wax barrier

Оргахим пуска продукти за изчистване на фасадите от графити

Graffiti wax barrier

За някои графитите са градски неприятности, за други – художествена изява. Изкуството на уличните артисти стана част от фестивалната култура, влезе и в галериите, но в повечето случаи – нека бъдем откровени – вандали с боя превръщат отделни градски зони в графити бедствие. Къщи-паметници на културата, реновирани градски зони, прясно санираните блокове, дори произведения на изкуството не са „пощадени“ от графитите.

Защо една компания, която създава цветове, разработи антиграфити продукти?

„Самите ние създаваме цветове и преобразяваме градовете и интериора в дома. Често работим с улични графити артисти по проекти, които се превръщат в своеобразна галерия на съвременното изкуство, но смятаме, че има места с архитектурна, историческа или културна стойност, които трябва да бъдат пощадени от спрейовете“, каза Свилен Великов -Бранд мениджър в „Оргахим“.

Така екипът на компанията се заел с амбициозната задачата да разработи продукти, които да подпомогнат общините в разрешаването на проблема с нежеланите графити. Резултатът не закъснява – създадени са два нови продукта DEKO professional Anti graffiti gel и DEKO professional Graffiti wax barrier.

DEKO professional Anti graffiti gel премахва за 15 минути надрасканото върху различни повърхности – бетон, тухлени стени, фасади с облицовъчни плочи, метални конструкции. Нанася се с четка, оставя се да подейства и се измива с водоструйка. Ако нямате такава на разположение или сградата не позволява използването на вода под налягане, измиването може да стане и с обикновена чешмяна вода и твърда четка. Само си представете фасади от мрамор, гранит или варовик, гаражи, стълбището, подлеза, магазини, които за минути възвръщат оригиналния си облик! 

Покритие DEKO professional Graffiti wax barrier пък предпазва фасадите от заплахата на спрейовете, като създава прозрачен филм върху обработената повърхност. По този начин той не позволява на графитите да проникнат в основата в дълбочина и отстраняването им става изключително лесно – само с гореща вода под високо налягане (паростуйка). 

Вярваме, че с тези два продукта потребителите ефективно ще се преборят с визуалния вандализъм в градовете.

Сподели: