Държавна опера Русе

Оркестърът на Държавна опера – Русе е важна част от отбелязването на 100 – годишния юбилей на „Уолт Дисни“ в Лондон

Оркестърът на Държавна опера – Русе е важна част от отбелязването на 100 – годишния юбилей на „Уолт Дисни“ в The O₂ Arena – Лондон. Той е първият инструментален състав, който премиерно представя новата Disney – програма. Съставът е специално конструиран като класически голям холивудски оркестър (Hollywood Sound Orchestra) под палката на Вилхелм Кайтел.

Русенските музиканти пресъздават партитурите на най-великите песни от филми като „Цар Лъв“, „Аладин“, „Замръзналото кралство“, „Красавицата и звяра“, „Мери Попинз“, „Енканто“ и други. В програмата присъстват и изненадващи акценти от световете на „Pixar“, „Star Wars“ и „Marvel“.

Поредицата от концерти започна в Глазгоу на 31 май, последвани от арените на Лийдс, Ливърпул, Лондон на 4 юни, Манчестър, Бирмингам, Кардиф и Международния център в Борнмът на 8 юни, където ще завърши турнето.

Всеки един от солистите, които ще партнират с русенския оркестър има силна и впечатляваща артистична биография в жанровете на музиката и театъра, включително Уест Енд и Бродуей.

Вижте още във видеото

Сподели: