традиция русе

Оръжия и военни предмети от Руско-турската освободителна война ще бъдат представени в изложба в Русе

Оръжия и военни предмети от Руско-турската освободителна война ще бъдат представени в изложба от 6 до 10 февруари в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. В експозицията могат да се видят образци на стрелково и хладно оръжие от периода на Национално-освободителните борби и Руско-турската освободителна война от 1877 – 1878 г.

По време на откриването на изложбата членове на Дружество „Традиция“, Регионален клон „Ангел Кънчев“, ще представят опълченски униформи, а също така и копие на Самарското знаме. Посетителите на експозицията могат да видят основните образци от армиите на двете страни, както руските „Бердана“ и „Крънка“, така и турските „Снайдер“ и „Мартина“. Всички експонати в изложбата, която ще бъде отворена за посетители до 10 февруари 2018 година, са от колекцията на регионалното дружество.

Събитието се организира от Дружество „Традиция“, Регионален клон „Ангел Кънчев“, Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и с подкрепата на Генералното консулство на Руската федерация в Русе.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"