Осем първи награди и два трофея за талантите от вокално студио за поп и джаз Икономов

Осем първи награди и два трофея за талантите от вокално студио за поп и джаз „Икономов”

В деня на националния празник на Румъния – 1 декември, в столицата Букурещ се проведе фестивалът „Идвай, идвай бързо, Дядо Коледа!”. В него участие взеха Магдалена Тодорова, Стефания Горнячка, Десислава Василева, Кристина Тодорова и Боряна Борисова – изпълнители от вокално студио за поп и джаз „Икономов”-Русе, с ръководител Вили Икономов. Директор на фестивала е г-жа Виорела Филип – популярен румънски изпълнител, композитор и вокален педагог. Всички участници имаха възможност да се представят в няколко категории – „Изпълнение на румънска поп песен”, „Изпълнение на коледна песен”, „Изпълнение на интернационална поп песен” и „Изпълнение на фолклорна песен” , разпределени в различни възрастови групи.

Във възрастовата група на най-малките (5-7 години) Магдалена Тодорова участва в две категории – за „Изпълнение на румънска поп песен” и за „Изпълнение на коледна песен”. За изпълненията си Маги бе отличена от журито с първа награда за всяка категория – дипломи и медали.

Десислава Василева ( 10-12 години) също бе наградена с две първи награди – дипломи и медали, за участието й в „Изпълнение на интернационална поп песен” и за „Изпълнение на коледна песен”. Освен двете призови награди Десислава получи още една награда – специална покана за участие във фестивала „Андантино”(Румъния), която й бе връчена лично от директора на конкурса, г-н Стефан Йордаке, който бе и член на журито на фестивала „Идвай, идвай бързо, Дядо Коледа!”.

Две първи награди – дипломи и медали получи и Кристина Тодорова (13-14 години) за представянето си в категория „Изпълнение на интернационална поп песен” и „Изпълнение на коледна песен”.

Трофея в групата 8-9 години получи Стефания Горнячка. Това е най-голямата награда – статуетка, почетна грамота и предметни награди, която се връчва в групите и е за комплексно представяне. Стефания се изяви в категориите „Изпълнение на румънска поп песен” и „Изпълнение на коледна песен”.

Друг трофей „Clase de canto” – почетен диплом и статуетка получи Боряна Борисова (18 години +), връчен й от г-жа Кристина Манолиу – член на журито. Освен тази награда Боряна получи и две първи награди – медали и грамоти. Във фестивала тя се представи в две категории – „Изпълнение на румънска поп песен” и „Изпълнение на коледна песен”.

Вили Икономов бе поканен в журито и отличи трима румънски участници в конкурса с покана за участие в XXIII Международен конкурс за млади изпълнители „Северно сияние” 2019 г.

Ето къде съвсем скоро може да чуете младите таланти на вокално студио за поп и джаз „Икономов”:
– на 8 декември – в съпътстващата празнична програма на Благотворителния коледен базар „Заедно“, организиран от Freedom dance studio;
– на 19 декември в зала „Русе” – в коледния концерт на ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов”-Русе, в специалностите „Ударни инструменти” и „Поп и джаз пеене”;
– на 21 декември в Канев център – в Благотворителния концерт-спектакъл „Заедно“ на Freedom dance studio;
– на 22 декември от 16:30 часа в празничната програма на събитията Ruse Ice Fest & Ruse Ice Rink 2018/2019 на откритата сцена на Ледено приключение „Сребърните кънки” Русе 2018, организирано от ОФ „Русе-град на свободния дух”, община Русе и и ОП „Русе арт”.

Сподели:

Още новини от деня