Осем рокгрупи забиха през уикенда в Русе

Осем рокгрупи забиха през уикенда в Русе

Стотици фенове на рок музиката от цялата страна се събраха на площад „Свобода“ в Русе за 14-тото издание на Грийн рок фест, което се проведе на 10 и 11 септември.

Четири младежки групи подгряха феновете през първата фестивална вечер – софийската банда „Imbecile“, група „Абстракт“ от Туракан и русенците от „Slipstream“ и „Fizzy Grapes“. Дъждът не уплаши най-верните фенове на група „Фактор“, които се раздадоха на сцената през първата фестивална вечер.

Група „Графит“ заедно с новосформираните супергрупи от експерименталния проект „Green Rock Fest Incubator“, който беше подкрепен от Национален фонд „Култура“, подгряваха през втората вечер на фестивала. След селекция от множество кандидати, последвана от четиримесечно онлайн обучение и уточняване на репертоара, двете групи, нарекли се „Unity“ и „Distracted“, взривиха сцената на Green Rock Fest.

Кулминацията на фестивала беше поставена от Николо Коцев и група „Кикимора“, като към тях се присъедини небезизвестният Дуги Уайт, познат на почитателите на рок музиката като вокал на „Рейнбоу“ и „Райзинг Форс“ на Ингви Малмстийн и настоящ фронтмен на американската хеви метъл група „Алкатраз“.

Тазгодишното издание се осъществява по инициатива на сдружение „Грийн рок фест“ – град Русе с финансовата подкрепа на Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и със съдействието на MG Travel, Witte Automotive, ВиК- Русе, „Експрес Сервиз“ ООД, „Мегахим“ АД, УМБАЛ „Медика“, Хускварна, „Нетуъркс България“ ЕООД, „Престиж-92“ ЕООД, „Проксима-3“ ЕООД, „Скални материали“ АД, „Строител“ ООД, “Атанасов и Ко” ООД, Ротари клуб Русе, “Трифонов и синове“ ООД, ”Party Group Entertainment, „Софтуерна компания“ ЕООД, фондация „Фабрика за успешно бъдеще“, НУИ „Професор Веселин Стоянов“.

Сподели: