автобус градски транспорт зима нов

Осигурен е транспорт за служителите на болниците, пътуващи до Русе

Община Русе извърши проверка след сигнал на медии,че служителите на болници в Русе не могат да използват обществения транспорт, тъй като превозвачът, сключил договор за обществен превоз на пътници, не изпълнява курсове от разписанието.

До момента в Община Русе не е постъпвало официално писмо за прекратяване на договора от страна на дружеството.

Днес стана ясно, че няма проблем с транспортното обслужване на персонала на други лечебни заведения в града, освен с това, от чиито служители е постъпил сигналът. След проведени разговори на общинската администрация, превозвачът поема ангажимент за изпълнение на разписанието съгласно договора, без курса в 19:45 от Русе поради липса на пътници и недостиг на водачи. От своя страна, болницата ще подходи с разбиране  и ще предложи гъвкаво работно време, съобразено с графика.

Предстои среща между ръководството на Община Русе,  кмета на Червена вода и административния директор на лечебното заведение, чиито служители пътуват по маршрута. Целта ѝ е да се намери дългосрочно решение на проблема с намаляващия брой пътници по време на въведените ограничителни мерки във връзка с епидемията.

Сподели: