Осми международен турнир по водна топка за ветерани купа „Иво Петров” 2019 се проведе през уикенда

Осми международен турнир по водна топка за ветерани купа „Иво Петров” 2019 се проведе през уикенда

Отборът на Юрдинген Мастърс (който всъщност е сборен отбор от германски, румънски и български ветерани) спечели Осмият международен турнир по водна топка за ветерани Купа „Иво Петров” 2019, който беше и открит републикански шампионат на България за ветерани 40+, проведен на 19 -21.07.2019 г. в гр. Русе. На второ място е съставът на Локомотив Русе с три победи и една загуба, а трети са румънските представители от ЛДБ Букурещ с актив две победи и две загуби. Призът за най-полезен състезател, който е на името на непрежалимия ни съотборник Деян Калинов – Бимбо, беше връчен на Калоян Костадинов от отбора на Тритон Варна. Победителят  в републиканският шампионат „Локомотив“  по водна топка за ветерани 40+ получи купа и златни медали, които бяха връчени от президента на Българска Мастърс Федерация г-жа Здравка Йрданова.

При жените ветеранки с участието на два сборни отбора Мечо Пух и Йори, съставени от ветеранки от България, Германия и Румъния победи отборът на Мечо Пух.

Тази година метеорологичните условия бяха прекрасни и  ветераните и ветеранките показаха че не са забравили своите умения. Публиката аплодира изключително красивите изпълнения на цяла плеяда бивши национални състезатели събрали се в Русе, а също така и страхотните спасявания на вратарите.

Прави впечатление,че с всяка изминала година се увеличава броя на публиката и особено децата които идват да гледат турнира. Турнирът, който и тази година се осъществи с финансовата подкрепа на община Русе, предложи много емоции на зрителите и беше чудесна реклама за този труден, но много атрактивен спорт. Русе е единственият град в страната, в който се  развива водна топка без подходящ по размери и дълбочина покрит басейн. 

Осми международен турнир по водна топка за ветерани купа „Иво Петров” 2019 се проведе през уикенда
Сподели:

Още новини от деня