Осмото издание на „Купа Русе“ събира отбори от цялата страна

Осмото издание на „Купа Русе“ събира отбори от цялата страна

Осмото  издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“ ще се проведе на 4 май в Русе. Организатор и домакин е Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Надпреварата ще се проведе в зала „Академик“ на Русенския университет. Гости на турнира ще бъдат  състезатели от клубовете: „Тараненко“ – Разград, „Титан“ – Варна, „Херкулес“ – София, „Бяла мечка“ – Хасково, „Черно море“ – Варна, СКВТ – Генерал Тошево, „Христо Бъчваров“ – Сливен, „Асеновец“ – Асеновград, „Самсон“ – Сопот и „Калофер“ – Карлово. Освен тях на подиума ще излязат състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и школници към Ученическата спортна школа – Русе. 

Състезанието ще се проведе по системата Синклер в четири възрастови групи – момчета, кадети, юноши и жени. Освен индивидуално, ще има и отборно класиране. 

Сред официалните гости на турнира ще бъдат старши треньорът на националния тим по вдигане на тежести – Иван Иванов и медалистите от световни, европейски и олимпийски турнири – Нено Терзиски, Норайр Норикян, Севдалин Маринов, Стефан Топуров, Янко Русев, Алан Цагаев.

Официалното откриване на състезанието ще бъде в 12 часа. Надпреварата в различните групи ще започне в 9 часа сутринта,  а награждаването на призьорите ще бъде в късния следобед. За победителите са осигурени купи, грамоти и медали от ТСК и предметни награди от УСШ.

Сподели:

Още новини от деня