Основно училище „Петко Р. Славейков“ – с. Обретеник на онлайн визита във Варшава

Основно училище „Петко Р. Славейков“ – с. Обретеник на онлайн визита във Варшава

През есента на 2019 г. Основно училище „Петко Р. Славейков“ – с. Обретеник, област Русе стартира успешно проект по Ключова дейност 2 „Стратегически партньорства”, сектор „Училищно образование“, проекти за „Партньорства за училищен обмен“ с пет европейски държави: Полша, Белгия, Франция, Италия и Гърция на тема: „Климатът е основна цел“. Проектът е по Еразъм+  към ЦРЧР – София.

Първата визита премина успешно в Белгия. Световната пандемия на COVID-19 помрачи и нашата  съвместна дейност. След доста размяна на имейли, документи и онлайн дискусии от 5 до 7 октомври 2021 г. се проведе и първата онлайн визита в полското училище-координатор в град Варшава. От наша страна се включиха 4 ученици и 2 учители. Полските партньори показаха отлична организация и подготовка, а учениците участваха с интерес в дискусиите, презентациите и организираните викторини. Особено им харесаха тематичните въпроси за климата и столицата на Полша, подготвени с образователна видеоигра през платформата Kahoot. Всеки партньор изработи и плакат за защита на климата и Земята.

Макар и малко притеснени в началото на предстоящата онлайн визита, сега ние сме по-уверени в това, което правим заедно, за да подготвим нашите ученици за климатичните промени и възпитаваме у тях уважение към природните ресурси на Земята.

Текст: Мариана Ангелова, координатор на проекта

Сподели: