Отборът на АГ "Гео Милев" - Русе трети на националния фестивал "Наука на сцената"

Отборът на АГ „Гео Милев“ – Русе трети на националния фестивал „Наука на сцената“

Отборът по роботика на Английска гимназия „Гео Милев“ зае трето място в националния фестивал „Наука на сцената“, който се проведе на 27 и 28 октомври 2018 г. в гр. Севлиево. Участието на учениците стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Инициативата се провежда в рамките на международно състезание на постоянно действащата Европейска програма „Наука на сцената“ (Science on stage) и е част от националния календар на МОН за извънкласни дейности. Отборът по роботика извоюва наградата си в оспорвана конкуренция с още 40 екипа от цялата страна. Учениците представиха пред публика танц на три момичета и два робота. Проектът RoboDance е реализиран с роботи за обучение, програмирани от учениците и беше високо оценен от жури от 10 преподаватели от университети в София, Пловдив и Благоевград. В състезанието участва и учебната компания на гимнзаията INVICTA с иновативнен аквариум, съчетаващ флора и фауна в едно.

Целта на състезанието е да провокира и повиши интереса на ученици от всички етапи на училищното образование към природните науки, технологиите и математиката, като основна област на човешкото познание и като бъдеща кариера. Дейностите по програмата „Science on stage“ предоставят условия на учителите по научните дисциплини да обменят опит и обучителни подходи, да ги вдъхновят и ентусиазират за прилагането им. За учениците участието във фестивала е възможност да изразяват себе си, да демонстрират знания и креативност.

Сподели: