Отборът на ОДМВР – Русе отново завоюва първото място в комплексното класиране, като грабна серия шампионски места в отборните и в индивидуалните дисциплини ​

Отборът на ОДМВР – Русе отново завоюва първото място в комплексното класиране, като грабна серия шампионски места в отборните и в индивидуалните дисциплини ​

В съответствие с Общия регламент за организиране и провеждане на Републикански преглед по полицейска лична защита, утвърден от Главния секретар на МВР, от 09 до 11 септември 2020 г., в град Кранево се проведе трети етап – финално състезание по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР, организирани от „Спортна асоциация – МВР“.
В рамките на спортното събитие се състояха състезания по:
* Полицейска лична защита – дисциплина „Полицейска практика”, съгласно Общия регламент за организиране и провеждане на републиканския преглед по полицейска лична защита за 2020 г.
* Карате – дисциплини „ката“ и „кумите”, съгласно съдийския правилник на Световната карате федерация (WKF).

ОДМВР – Русе взе участие с два отбора: „ОДМВР – Русе 1“ в състав Станислав Георгиев и Теодор Иванов, „ОДМВР – Русе 2“ с членове Светослав Бодуров и Сашо Петров. Русенските състезатели премериха сили в отборната надпревара по полицейска лична защита, като в оспорваната надпревара с колегите си от цялата страна, на финала се наложи двата русенски тима да се изправят един срещу друг в битката за купата. В крайна сметка Отборът „Русе -2” в състав Бодуров и Петров  зае първото място и стана републикански шампион на България в полицейската лична защита, следван на втора позиция от другите русенци Георгиев и Иванов.

При индивидуалните срещи в карате, в дисциплината „ката“ – русенецът Светослав Бодуров заслужено отново стана първи при мъжете.

В дисциплината „кумите“, в категория до 75 кг, русенският състезател Станислав Георгиев се класира на първо място, а друг русенец – Сашо Петров на трето място. В категорията до 85 кг в същата дисциплина, Светослав Бодуров стана шампион, оглавявайки класирането. А в отборните състезания по карате „кумите” за мъже отборът на ОДМВР – Русе е заел трета позиция.

В крайното комплексно класиране на Републиканските състезания по полицейска лична защита и карате за служители на МВР заслужено служителите на ОДМВР – Русе станаха шампиони на България за четвърти пореден път, като заеха първото място, оставяйки зад себе тима на Академията на МВР.  

Сподели:

Още новини от деня